Ecografie Cardiacă la Profilaxia

Ecografia cardiacă este o procedură vitală pentru evaluarea sănătății inimii, permițând identificarea precoce și monitorizarea afecțiunilor cardiace. La Centrul Profilaxia din Timișoara, ne mândrim cu expertiza echipei noastre medicale și cu tehnologia de ultimă generație, asigurând astfel cele mai precise și fiabile evaluări cardiace pentru pacienții noștri.

Ce Este Ecografia Cardiacă?

Ecografia cardiacă, cunoscută și sub denumirea de ecocardiografie, este o tehnică imagistică neinvazivă care utilizează unde sonore pentru a crea imagini detaliate ale inimii, inclusiv camerele, valvele și mușchiul cardiac, precum și funcția de contracție și relaxare a inimii.

Aceasta poate diagnostica o varietate de afecțiuni, cum ar fi boli ale valvelor cardiace, cardiomiopatii, anomalii congenitale și insuficiență cardiacă. Ecografia cardiacă este esențială pentru monitorizarea continuă a sănătății cardiace și pentru ghidarea tratamentelor adecvate.

În prezent, ecografia cardiacă este o investigație foarte accesibilă și poate fi realizată de medicul cardiolog sau, mai rar, de medicul internist cu competență în ecocardiografie. Procedura este non-invazivă, repetabilă, fără contraindicații și nu prezintă niciun risc pentru pacient. 

Beneficiile Ecografiei Cardiace

O ecografie la inima oferă numeroase beneficii, printre care:

  • Detectarea precoce a problemelor cardiace, înainte ca acestea să devină simptomatice.
  • Monitorizarea eficientă a afecțiunilor cardiace existente, permițând ajustarea tratamentelor în timp util.
  • Procedură neinvazivă și fără riscuri, ideală pentru pacienți de toate vârstele.
  • Posibilitatea de a evalua funcția inimii în timp real, oferind informații valoroase pentru diagnostic și tratament.

Prețuri pentru Ecografia Cardiacă

La Centrul Profilaxia, ne străduim să oferim servicii de ecografie cord de înaltă calitate la prețuri competitive și accesibile. Înțelegem importanța monitorizării sănătății inimii și dorim să facem această investigație esențială cât mai accesibilă pentru toți pacienții noștri.

Investește în sănătatea inimii tale cu încredere, știind că beneficiezi de cele mai bune servicii la prețuri avantajoase.

Ecografie cardiaca
250 RON
Pachet consult cu Ecografie si EKG
360 RON
Pachet consult cu Ecografie si EKG și pulsoximetrie
400 RON
Pachet ecografie cardiaca si consultatie
350 RON

Cum te Poți Programa pentru o Ecografie Cardiacă?

Pentru a te programa la o ecografie cardiaca la Centrul Profilaxia, urmeazăpașii de mai jos:

Accesează formularul nostru de programare online. Completează informațiile necesare și selectează data și ora preferată.

Alternativ, ne poți contacta telefonic la 0727 165206 sau prin email la office@profilaxia.ro.

Echipa noastră îți va confirma programarea și îți va oferi toate detaliile necesare.

Procedura Ecografiei Cardiace

În timpul unei ecografii cardiace, vei fi rugat să te întinzi pe o masă de examinare. Un gel conductor va fi aplicat pe pieptul tău pentru a ajuta la transmiterea undelor sonore. Medicul va utiliza un transductor pentru a obține imagini ale inimii tale. Procedura este nedureroasă și durează, de obicei, între 30 și 60 de minute. Nu este necesară o pregătire specială, dar este recomandat să porți haine confortabile și să eviți mesele copioase înainte de procedură.

Ecocardiografia se realizează cu ajutorul unui transductor care emite și captează ultrasunete. Acesta poate fi poziționat fie pe toracele pacientului, în cazul ecografiei transtoracice, fie în interiorul esofagului, în cazul ecografiei transesofagiene. Ecografia transesofagiană are avantajul de a oferi imagini de calitate superioară a structurilor inimii datorită absenței interpunerii structurilor care pot afecta calitatea imaginii transtoracice, cum ar fi plămânii sau țesutul adipos. Medicul tău va decide care metodă este cea mai potrivită pentru tine, în funcție de specificul afecțiunii tale cardiace.

Întrebări Frecvente

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tale și a oferi informații clare și utile, am adunat răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre ecografia cardiacă. Aici vei găsi detalii despre afecțiunile ce pot fi diagnosticate prin această procedură, pregătirile necesare și multe altele.

Ce Afecțiuni Pot Fi Diagnosticate Prin Ecografia Cardiacă?

Ecografia cardiacă poate detecta o gamă largă de afecțiuni cardiace, inclusiv:

 • Bolile valvelor cardiace (stenoză, insuficiență valvulară)
 • Cardiomiopatii (dilatativă, hipertrofică, restrictivă)
 • Anomalii congenitale (defect septal atrial, defect septal ventricular)
 • Insuficiență cardiacă
 • Pericardită și efuziuni pericardice
Este Necesară Pregătire Specială pentru Ecografia Cardiacă?

Pentru majoritatea ecografiilor cardiace, nu este necesară o pregătire specială. Cu toate acestea, este recomandat să porți haine confortabile și să eviți mesele copioase înainte de procedură. Medicul îți va oferi instrucțiuni specifice în funcție de cazul tău particular.

Nu amâna evaluarea sănătății inimii tale. Programează-te astăzi pentru o ecografie cardiaca la Centrul Profilaxia și beneficiază de expertiza medicilor noștri și de tehnologia de ultimă generație. Contactează-ne acum pentru a stabili o programare și a afla mai multe despre serviciile noastre.

Programează-te acum!