Ecografie Părți Moi în Timișoara

La Centrul Profilaxia din Timișoara, ecografia părților moi reprezintă o metodă de diagnostic de înaltă precizie, esențială pentru evaluarea stării țesuturilor moi. Utilizăm tehnologie avansată și oferim expertiză medicală de top pentru a asigura diagnostice corecte și rapide, contribuind astfel la gestionarea eficientă a sănătății pacienților noștri.

Ce Este Ecografia Părților Moi?

Ecografia părților moi este o procedură imagistică non-invazivă care utilizează unde sonore de înaltă frecvență pentru a crea imagini detaliate ale țesuturilor moi din corp. Aceasta include examinarea mușchilor, ligamentelor, tendoanelor, nodulilor limfatici și altor structuri subcutanate. 

Ecografia părților moi este un instrument valoros în diagnosticarea și monitorizarea unei varietăți de afecțiuni, precum leziunile sportive, inflamațiile, chisturile și tumori.

Avantajele Ecografiei Părților Moi

 • Non-invazivitate: Procedura nu implică incizii sau intervenții chirurgicale.
 • Fără durere: Ecografia este o metodă imagistică nedureroasă.
 • Accesibilitate: Este ușor accesibilă, ușor de utilizat și mai ieftină comparativ cu alte investigații imagistice (CT, RMN).
 • Siguranță: Ecografia nu utilizează radiații ionizante, fiind o metodă sigură pentru toate categoriile de pacienți.
 • Imagini clare: Oferă o imagine clară a țesuturilor moi care nu pot fi evaluate prin radiografii.
 • Investigație în timp real: Permite evaluarea în timp real, inclusiv pentru proceduri minim invazive, cum ar fi biopsii sau aspirări de lichid.
 • Fără contraindicații pentru pacienți cu dispozitive medicale: Pacienții cu pacemakere cardiace sau implanturi metalice, care nu pot efectua RMN, nu au contraindicații pentru ecografie.
 • Alternativă pentru pacienți claustrofobi: Este o metodă alternativă a examinării RMN pentru pacienții claustrofobi.
 • Detalii fine ale structurilor tisulare: Poate oferi detalii mai fine privind structuri tisulare, cum ar fi tendoane, nervi, glande salivare sau glanda tiroidă, comparativ cu RMN-ul.
 • Evaluarea mișcărilor: Fiind o examinare efectuată în timp real, poate evalua mișcările structurilor tisulare, cum ar fi tendoane, articulații sau extremități.
 • Rapiditate: Este o investigație mai rapidă decât RMN-ul și nu necesită ca pacientul să stea nemișcat, astfel copiii putând fi investigați fără sedare.
 • Evaluarea cartilajelor la copii: Articulațiile copiilor sunt alcătuite în principal din cartilaj, care poate fi bine evaluat prin ecografie.
 • Fără efecte adverse: Ecografia standard nu are efecte adverse semnificative cunoscute.

Prețuri pentru Ecografia Părților Moi

La Centrul Profilaxia, ne angajăm să oferim servicii medicale accesibile, fără a face compromisuri la calitate. Fiecare pacient beneficiază de expertiza noastră și de tehnologia avansată pe care o utilizăm pentru a asigura cele mai bune rezultate. Sănătatea este esențială pentru o viață fericită și împlinită, de aceea oferim prețuri competitive pentru ecografia tesuturilor moi. 

Beneficiezi de servicii de înaltă calitate la costuri accesibile. Investiția în sănătatea ta este cea mai importantă decizie pe care o poți lua, și noi suntem aici pentru a te sprijini în acest demers

Pachet consultatie si doppler venos sau arterial 1 membru
300 Lei
Pachet consultatie si doppler venos si arterial 1 membru
320 Lei
Pachet consultatie si doppler venos sau arterial 2 membre
420 Lei
Pachet consultatie si doppler arterial si venos 2 membre
470 Lei

Programare Ecografie Părți Moi

La Centrul Profilaxia, programarea pentru o ecografie parti moi în Timisoara este simplă și rapidă. Alege metoda care ți se potrivește cel mai bine:

Online- Completează formularul de programare online disponibil pe site-ul nostru. Este rapid și ușor de utilizat, permițându-ți să alegi data și ora care ți se potrivesc.

 

Telefon- Sună la 0727 165206 pentru a rezerva o programare. Echipa noastră de asistență îți stă la dispoziție pentru a te ajuta cu toate detaliile necesare și pentru a răspunde la orice întrebare ai putea avea.

Email- Trimite un email la office@profilaxia.ro cu detaliile necesare. Include numele tău, numărul de telefon și preferințele de dată și oră pentru programare. Îți vom răspunde prompt pentru a confirma rezervarea.

De ce să ne alegi pe noi pentru o ecografie parti moi în Timisoara?

 • Oferim multiple modalități de programare pentru a se potrivi orarului tău.
 • Procesul de programare este simplu și eficient, economisindu-ți timp prețios.
 • Echipa noastră îți stă la dispoziție pentru a-ți oferi toate informațiile necesare și pentru a asigura o experiență cât mai plăcută.

Nu mai amâna! Programează-te acum pentru o ecografie a părților moi la Centrul Profilaxia și beneficiază de servicii de înaltă calitate și grijă medicală dedicată. Te așteptăm cu drag!

Procedura Ecografiei Părților Moi

Ecografia părților moi utilizează același principiu ca și sonarul folosit de vase, pescari sau chiar lilieci. Atunci când unda de sunet atinge un obiect, aceasta ricoșează producând un ecou. 

În cadrul procedurii ecografice, un transducer (sau traductor) trimite unde sonore în țesuturile corpului. Aceste ultrasunete sunt reflectate de structurile anatomice întâlnite și apoi sunt recepționate de transducer, fiind transformate într-o imagine alb-negru pe monitor.

Ultrasunetele sunt vibrații mecanice cu frecvențe de peste 20.000 Hz, imperceptibile auzului uman, care sunt inofensive pentru structurile anatomice pe care le întâlnesc. Aceste unde sonore ajung înapoi la sonda ecografică și ulterior în calculator, producând imagini bidimensionale ale organelor – indicând mărimea, forma și consistența acestora (solid sau fluid).

Ce să aștepți în timpul procedurii:

 • Te vei întinde pe o masă de examinare și zona de interes va fi expusă.
 • Un gel special va fi aplicat pe piele pentru a facilita transmiterea undelor sonore.
 • Medicul va deplasa transducerul pe piele, generând imagini în timp real pe monitor.
 • Procedura durează, în general, între 15 și 30 de minute.
 • Poți reveni imediat la activitățile tale zilnice după finalizarea ecografiei.

Această metodă este rapidă, nedureroasă și non-invazivă, oferind informații valoroase despre starea țesuturilor moi din corpul tău. 

Nu ezita să programezi o ecografie tesuturi moi in Timisoara, la Centrul Profilaxia pentru a beneficia de diagnostice precise și îngrijire medicală de calitate.

Întrebări Frecvente

Pentru a-ți oferi o imagine clară despre ecografia părților moi și pentru a răspunde la cele mai comune întrebări, iată câteva întrebări frecvente. Dacă ai nevoie de informații suplimentare, nu ezita să ne contactezi.

Ce Afecțiuni Pot Fi Diagnosticate Prin Ecografia Părților Moi?

Ecografia părților moi poate ajuta la diagnosticarea unei varietăți de afecțiuni, inclusiv:

 • Leziuni musculare și tendinoase: Rupturi, întinderi și inflamații ale mușchilor și tendoanelor.
 • Chisturi și tumori: Detectarea formațiunilor benigne sau maligne.
 • Inflamații și infecții: Evaluarea inflamațiilor locale și identificarea abceselor.
 • Noduli limfatici anormali: Depistarea și monitorizarea nodulilor limfatici modificați.
 • Hernii: Diagnosticarea herniilor la nivelul peretelui abdominal.
 • Afecțiuni ale glandelor salivare și tiroidiene: Evaluarea nodulilor și anomaliilor glandelor.
Este Necesară Pregătire Specială pentru Ecografia Părților Moi

În general, nu este necesară o pregătire specială pentru ecografia tesuturilor moi. Totuși, iată câteva recomandări care te pot ajuta să te pregătești mai bine:

 • Îmbrăcăminte: Poartă haine confortabile și ușor de îndepărtat, dacă este necesar.
 • Loțiuni și creme: Evită aplicarea de loțiuni sau creme pe zona care va fi examinată în ziua procedurii.
 • Instrucțiuni specifice: În unele cazuri, medicul îți poate oferi indicații speciale în funcție de zona care urmează să fie examinată.

Pentru orice nelămuriri sau întrebări, te încurajăm să ne contactezi înainte de programare. Echipa noastră îți stă la dispoziție pentru a-ți oferi toate informațiile necesare și pentru a asigura o experiență cât mai plăcută.

Alege Centrul Profilaxia pentru profesionalism, promptitudine și servicii medicale de înaltă calitate. Te așteptăm cu drag!

Programează-te acum!