Ecografie Renală la Profilaxia

Ecografia renală este o investigație esențială pentru evaluarea sănătății rinichilor, permițând detectarea precoce și monitorizarea afecțiunilor renale. La Centrul Profilaxia din Timișoara, ne mândrim cu expertiza medicilor noștri și cu tehnologia avansată de care dispunem, asigurând astfel cele mai precise și eficiente evaluări pentru pacienții noștri.

Ce Este Ecografia Renală?

Ecografia renală este o tehnică imagistică non-invazivă care utilizează ultrasunete pentru a crea imagini detaliate ale rinichilor și ale tractului urinar. Aceasta este utilizată pentru a diagnostica și monitoriza diverse afecțiuni renale, cum ar fi pietrele la rinichi, infecțiile urinare, chisturile renale și tumorile. Ecografia renală joacă un rol foarte important în menținerea sănătății rinichilor și în ghidarea tratamentului adecvat.

Beneficiile Ecografiei Renale

Dacă apelezi la o ecografie renala ai numeroase beneficii, printre care:

 • Detectarea precoce a problemelor renale, înainte ca acestea să devină simptomatice.
 • Monitorizarea eficientă a afecțiunilor renale existente, permițând ajustarea tratamentelor în timp util.
 • Procedură non-invazivă și fără riscuri, ideală pentru pacienți de toate vârstele.
 • Posibilitatea de a evalua structura și funcția rinichilor în timp real, oferind informații valoroase.
 • Fără efecte adverse.
 • Rapidă, nu necesită o pregătire riguroasă.
 • Se poate repeta, nu există un număr limită de ecografii.

Prețuri pentru Ecografia Renală

La Centrul Profilaxia, ne străduim să oferim servicii de ecografie renala, la prețuri competitive și accesibile pentru toți pacienții noștri. Știm cât de importantă este sănătatea rinichilor și ne dorim să facem această investigație esențială cât mai accesibilă posibil. 

Fie că ai nevoie de o evaluare de rutină sau de monitorizarea unei afecțiuni renale existente, ne angajăm să îți oferim cele mai bune servicii la costuri avantajoase.

Ecografie abdominala (si pelvis) + Consult
350 RON

Cum te Poți Programa pentru o Ecografie Renală?

Programează-te pentru o ecografie renala la Centrul Profilaxia rapid și simplu, urmând pașii de mai jos:

 1. Accesează formularul nostru de programare online. Introdu informațiile necesare și selectează data și ora preferată pentru vizita ta.
 1. Contactează-ne telefonic: Suntem disponibili să răspundem întrebărilor și să te ajutăm cu programarea la numărul de telefon 0727 165206.
 2. Trimite-ne un email: Dacă preferi, ne poți contacta prin email la office@profilaxia.ro. Te rugăm să incluzi detaliile necesare pentru programare și preferințele tale de timp.

Echipa noastră dedicată îți va confirma programarea cât mai curând posibil și îți va oferi toate detaliile necesare pentru vizita ta. La Centrul Profilaxia, ne asigurăm că procesul de programare este cât mai simplu și convenabil pentru tine, astfel încât să beneficiezi de serviciile noastre fără nicio dificultate.

Pregătirea pentru Ecografia Renală

Pentru a obține cele mai clare imagini posibile în timpul ecografiei renale, este important să urmezi câteva recomandări simple înainte de procedură. Aceste măsuri ajută la asigurarea unei evaluări precise și detaliate a sănătății rinichilor tăi:

 • Asigură-te că bei suficientă apă înainte de ecografie pentru a avea vezica urinară plină. O vezică plină poate îmbunătăți calitatea imaginii și poate facilita o evaluare mai detaliată a rinichilor și a tractului urinar. Îți recomandăm să consumi aproximativ 500 ml de apă cu aproximativ o oră înainte de procedură și să eviți golirea vezicii până la finalizarea ecografiei.
 • Pentru a evita interferențele în imagistică, este recomandat să eviți consumul de alimente grele sau bogate în grăsimi cu câteva ore înainte de procedură. Alimentele ușoare și digerabile sunt preferate, pentru a minimiza formarea de gaze intestinale care pot afecta claritatea imaginilor ecografice.
 • În funcție de particularitățile cazului tău, medicul îți poate oferi instrucțiuni suplimentare sau specifice. Este important să urmezi toate recomandările primite pentru a asigura o evaluare completă și precisă.

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de informații suplimentare legate de procesul de pregatire pentru ecografie renala, nu ezita să contactezi echipa noastră medicală.

Întrebări Frecvente

Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine ecografia renală și beneficiile acesteia, am făcut o listă de întrebări frecvente pe care poate le ai și tu. Acestea acoperă aspecte importante legate de diagnosticarea afecțiunilor renale și de pregătirea necesară pentru procedură.

Ce Afecțiuni Pot Fi Diagnosticate Prin Ecografia Renală?

Ecografia renală poate detecta o gamă largă de afecțiuni, inclusiv:

 • Pietre la rinichi
 • Infecții urinare
 • Chisturi renale
 • Tumori renale
 • Hidronefroză
 • Anomalii congenitale ale rinichilor
Este Necesară Pregătire Specială pentru Ecografia Renală?

Pentru ecografia rinichilor, este o să ți se ceară să bei 4 până la 6 pahare de apă cu aproximativ o oră înainte de procedură pentru a-ți umple vezica urinară. De asemenea, este necesar să eviți consumul de alimente cu 8 până la 12 ore înainte de test pentru a preveni acumularea de gaze în intestine.

Nu lăsa sănătatea rinichilor tăi la voia întâmplării. Programează-te astăzi pentru o ecografie renala la Centrul Profilaxia și profită de expertiza medicilor noștri și de tehnologia de ultimă generație. 

Investiția în sănătatea rinichilor tăi este un pas esențial pentru un viitor sănătos și fericit. Te așteptăm la Centrul Profilaxia pentru a-ți oferi cele mai bune servicii medicale!

Programează-te acum!