Aparatul Magma: laser dioda avansat, laser cu lungimi de unda Yag si IPL

Centrul Medical Profilaxia dispune de un aparat ultraperformant care combină trei tehnologii inovatoare care vine în sprijinul pacienților pentru diverse leziuni vasculare

Centrul Medical Profilaxia dispune de un aparat ultraperformant care combină trei tehnologii inovatoare care vine în sprijinul pacienților pentru diverse leziuni vasculare(hemangiom plan,hemangiom cherry,teleangiectazii,venectazii ale membrelor inferioare),acnee și cicatrici post acnee,rejuvenare,pete pigmentare ,precum și epilare definitivă pentru toate tipurile de piele.

Aparatul Magma integrează 3 tehnologii de vârf: laser dioda avansat, laser cu lungimi de unda Yag si IPL  (lumina intens pulsata). Parametrii tratamentului vor fi selectați de un software avansat bazat pe un Melaninometru electric care este atașat de aparatul Magma si care oferă un plus de siguranță și eficiență, atât utilizatorului cât și pacientului. Sistemul avansat de răcire al aparatului Magma permite efectuarea tratamentelor intr-o temperatura ambientala de pana la 27°C.

Laserul dioda,cu lungimi de undă de 808 nm funcționează pe principiul fototermolizei selective ce distruge complet atât firul de păr cât și rădăcina, prin cauterizarea capilarului care hrănește firul de păr.  Pentru a reduce incomoditatea produsă de deteriorarea termica celulelor pielii din jur, este utilizat un sistem eficient de răcire a pielii (vârf de contact cu safir răcit) pentru a răcori pielea înainte, în timpul si după tratamentul de epilare. Prin urmare, laserul dioda de 808 nm este o procedură de epilare foarte eficientă și sigură pentru toate tipurile de piele.

Laserul Nd YAG este pompat de un laser dioda de înaltă eficiență, adecvat rezultând un ansamblu laser compact , de înaltă eficiență și de lungă durată. Lungimea de unda de 1064 nm oferă adâncimi foarte mari de penetrare și poate coagula eficient sângele in vasele situate la distanță mare față de piele, printr-o metodă non invazivă. Aplicatorul intra in contact cu pielea printr-un indicator de metal răcit, permițând efectuarea de tratamente fără gel.  

Sunt atașate 3 vârfuri înlocuibile având diametre diferite: 3 mm pentru vasele de sânge fine superficiale, 6 mm pentru vene de mărime medie si 8 mm pentru venele adânci / zone mai mari sau procedura de epilare. Poate fi folosit cu succes în tratarea leziunilor vasculare superficiale(teleangiectazii,steluțe vasculare,hemangioame diverse) sau profunde(venectazii de calibru moderat la nivelul membrelor inferioare),în rejuvenare și reducerea permanentă a pilozității, procedură sigură și pentru tipurile de piele închise la culoare. Efectele secundare sunt minime,un ușor eritem,trecător.

IPL(lumină intens pulsată) este folosita cu succes pentru urmatoarele proceduri: epilare definitivă(pentru tenurile deschise),rejuvenare,acnee și cicatrici postacnee,leziuni pigmentare.