Clinica dermatologie Timisoara

 

Dr. dermatolog Alina Stasak

Medic specialist dermatolog

 

Dr. dermatolog Grangore Daniela

Medic specialist dermatolog

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru.  Un organ complex care are numeroase funcții și este indispensabil pentru viața organismului nostru. 

Starea generală a organismului, precum și diversele afecțiuni ale organelor interne se reflectă la nivelul pielii.

Bucură-te din plin de sănătatea și frumusețea ta și nu lăsa ca anumite leziuni să îți afecteze starea de bine. 

Alege să previi, să tratezi și să monitorizezi corect afecțiunile dermatologice la centrul Profilaxia.

Serviciile de dermatologie oferite în cadrul clinicii noastre din Timișoara, te asigură că vei fi pe mereu pe mâna unui medic dermatolog specializat care te va sfătui și trata în funcție de nevoile tale. 

Serviciile de dermatologie din cadrul centrului Profilaxia, Timișoara sunt efectuate de  Dr. dermatolog Varsandan Gianina și Dr. dermatolog, Patricia Matei, specialisti dermato-venerologie. 

Ce este dermatologia?

Dermatologia este o specialitate foarte complexă care se ocupă cu tratamentul afecțiunilor pielii, iar medicul dermatolog trebuie să fie în același timp și un bun internist. 

Anumite afecțiuni ale pielii pot ascunde și alte afecțiuni interne grave care pot fi descoperite la timp cu ajutorul unui consult dermatologic. 

Ce presupune consultarea unui medic dermatolog la Profilaxia Timișoara?

Diagnosticarea bolilor pielii necesită o investigare minuțioasă a mai multor factori pentru a se depista corect cauzele care au dus la anumite leziuni cutanate, precum:

  • antecendele patologice;
  • starea generală;
  • organele interne, 
  • sistemul nervos;
  • mediul de viață. 

Consultația dermatologică cuprinde anamneza, examenul clinic și diagnosticul cu recomandările referitoare la investigații suplimentare sau tratament. 

Investigarea leziunilor cutanate trebuie efectuată la timp. Amânarea poate duce la o evoluție total imprevizibilă.

Servicii de dermatologie în Timișoara asigurate de Centrul Profilaxia: 

  • diagnostic şi tratament boli dermatologice şi venerice; 
  • dermatoscopie (citirea aluniţelor):
  • tratament botox;
  • Electrocauterizare;
  • Cauterizare Laser
  • incizie si tratament furuncule;
  • tratament plagi;
  • pansamente;
  • tratament molluscum contagiosum;
  • Cauterizare papiloame;
  • Tratament ulcere varicoase; 
  • tratament acnee;
  • tratament alopecie (caderea parului).
  • Tratament transpirație excesivă
  • Tratament cicatrici, pete pigmentare, vergeturi.

Fiecare medic dermatolog din cadrul clinicii noastre din Timișoara este specializat în a investiga și trata cu profesionalism fiecare dintre următoarele afecțiuni:

  • acnee rozacee și cuperoză;
  • eczeme,dermatită atopică;
  • psoriazis vulgar,palmo-plantar și de scalp;
  • infecții bacteriene (impetigo, botriomocom, furunculi, hidrosadenite), virale (herpes, zona zoster, papiloame, condiloame, negi, moluscum) si fungice (candidoze, micoze cutanate ale părului si unghiilor)
  • boli venerice: infecții gonococice, Chlamydia, Candida, etc.

Pentru diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pielii ne folosim de aparatură de specialitate:

  • LASER CO2 APHRODITE;
  • Dermatoscop;
  • Electrocauter;
  • aparatura PRP.

Beneficiile oferite în dermatologie de Profilaxia Timișoara:

  • Abordăm la nivel complex fiecare afecțiune dermatologică;
  • Te tratăm cu grijă și atenție și îți recomandăm tratament specific afecțiunilor tale;
  • Îți oferim și garantăm calitate a prestațiilor efectuate ;
  • Te respectăm și te tratăm cu o atitudine pozitivă de fiecare dată.
Citire alunițe, dermatoscopie și videodermatoscopie

Alunițele sau nevii melanocitari sunt leziuni, în general, de culoare brună, dar posibil și de culoarea pielii sau roșiatice, care pot apărea în orice zonă a corpului, dar mai ales în zonele expuse la soare, în egală măsură la bărbați și femei.

Dermatoscopia are rolul de a citi alunițele, mărindu-le de 40-50 de ori și permițând observarea oricărei modificări de structură. Videodermatoscopia permite în plus, înregistrarea în dinamică pe computer a acestor modificări și diagnosticul precoce a leziunilor pre-canceroase.

Tratament pentru căderea părului

Tratamentul căderii părului impune în primul rand un diagnostic precis și eventual investigații suplimentare, atunci cand este cazul. Medicul dermatolog decide în funcție de acestea,  tratamentul corespunzător.

Mezoterapia este o procedură minim invazivă care are rol în stimularea creșterii părului atunci cand tratamentul vizează scalpul. Are utilitate în tratamentul căderilor difuze ale părului precum efluviul telogen și constă în injectarea multiplă a zonelor afectate cu substanțe stimulante. În urma consultației, medicul stabilește diagnosticul și decide tipul de substanțe care sunt necesare pentru tratament.

Tratament acnee

Tratamentul depinde de stadiul afecțiunii și particularitățile pacienților și poate consta în tratamente topice, sistemice dar și proceduri dermatocosmetice precum peelinguri, tratamente pe baza de lumina IPL sau LASER vascular. Cicatricile care apar în urma acneei pot fi tratate cu proceduri precum LASER fractionat CO2, microneedling.

Tratament boli venerice sau cu transmitere sexuală

Bolile cu transmitere sexuală necesită o abordare complexă, de multe ori fiind necesare analize pentru a stabili cu exactitate agenții patogeni implicați în afecțiune, dar și un tratament precis și o urmărire pentru a evita recidivele și a asigura complianța la tratament. Consultațiile implică, de cele mai multe ori, participarea sau informarea partenerilor.

Cauterizare

Cauterizarea constă în arderea folosind un dispozitiv denumit electrocauter, a leziunilor genitale precum condiloame, negi, papiloame, excrescente, chisturi de milium, cheratoze, frecvent folosită în paralel cu chiuretajul. Procedura se realizează sub anestezie locală injectabilă cu xilină și durează, de obicei, cateva minute. În urma procedurii, în zonele tratate, va apărea o crustă, care trebuie lăsată să se desprindă de la sine. Vindecarea completă poate dura pâna la 2 săptămâni.

Tratament leziuni genitale cu LASER CO2

Leziunile virale precum negii, condiloamele, keratozele de la nivelul organelor genitale externe, gland, teaca penisului, prepuț, scrot, labii, regiunea vulvară, din jurul anusului pot fi înlăturate prin vaporizare cu laserul CO2. Fasciculul laser realizează o tăiere foarte precisă a țesutului sau o vaporizare cu un control strict al profunzimii. Procedura este efectuată sub anestezie locală și este minim dureroasă, cu un control bun al sângerării, vindecare rapidă și cicatrici minime. Leziunile tratate vor dezvolta o crustă care poate persista până la 5-7 zile și care trebuie lăsată să se desprindă de la sine.

Tratamentul transpirației

Hiperhidroza sau transpirația excesivă este o problemă relativ frecventă, întâlnită atât la bărbați cât și femei. Cu siguranță poate afecta calitatea vieții fiecărui pacient și poate altera încrederea în sine. De multe ori, transpirația excesivă este acceptată neștiind că există soluții prin care poate fi controlată. Medicul dumneavoastra va stabili daca există suspiciunea de afecțiuni sau boli care pot cauza secundar hiperhidroza. În urma consultației vi se recomanda un tratament pentru transpirație care poate fi local cu loțiuni, creme, injecții.

Tratamentul cu toxina botulinică

Adevăratul miracol în tratamentul hiperhidrozei a apărut în momentul în care s-a observat că toxina botulinică oprește transpirația de la nivelul axilelor și chiar și palmelor. Aceasta intervenție a schimbat viața a sute de mii de pacienți.

Tratament cicatrici

Cicatricile reprezintă o problemă estetică și uneori funcțională care poate surveni în urma diverselor procese precum acneea, arsurile, peercingul, operații, etc. Cicatricile pot fi plane sau atrofice, palbabile sau hipertrofice, fibroase și tari sau cheloide, roșii sau de culoarea pielii. Necesită, de cele mai multe ori, tratamente combinate care presupun injectii cu steroizi, tratamente laser CO2, microneedling, mezoterapie.

Tratamentul cicatricilor este, în general, dificil. Nu există o singură procedură care sa fie eficientă pentru toate tipurile de cicatrici. Pe de alta parte, o singură cicatrice, fie că este post operatorie, post arsură, apărută în urma piercingului, altor traume, post excizie, post acnee poate fi tratată folosind laserul CO2 care poate realiza o ablație în suprafață dar și o stimulare profundă a producției de colagen cu îmbunătățirea calității tesutului conjunctiv.

Tratament papiloame, veruci, chisturi, lipoame

Excrescențele de la nivelul pielii precum papiloamele, alunițele, veruci, etc.,  sunt benigne și nu pun în pericol sănătatea, dar se pot infecta și sunt ușor traumatizate. Există mai multe metode pentru înlăturarea leziunilor nedorite.

Electrocauterizarea

Presupune distrugerea leziunilor benigne de la suprafața pielii printr-o procedură comparabilă unei arderi prin contact direct. După intervenție apare o crustă care trebuie lăsată să se vindece natural în 5-10 zile. Apar cicatrici minime, de cele mai multe ori de aceeași dimensiune cu leziunea inițială, dar în același plan cu suprafața pielii.

Excizia chirurgicală

Presupune înlăturarea completă a leziunilor benigne. Procedura se realizează sub anestezie locală cu xilină, în condiții sterile, cu sutura ulterioară a pielii. Firele de sutură sunt înlăturate în 7-14 zile. De cele mai multe ori, în urma exciziei, rămâne o cicatrice liniară cu lungimea de 2-3 ori mai mare decât diametrul leziunii inițiale.

Excizia LASER

Procedura se realizează sub anestezie locală cu xilină, în condiții sterile, cu sutura ulterioară a straturilor pielii. Fasciculul LASER permite o tăiere foarte precisă a țesuturilor și o coagulare imediată. Avantajul deosebit constă într-o perioadă de recuperare mai scurtă, sângerare minimă sau chiar absentă și o cicatrizare superioară exciziei chirurgicale clasice. Firele de sutură sunt înlăturate în 7-14 zile.

Diagnostic cancer de piele

Cancerul de piele este din ce în ce mai răspândit în rândul populației. Poate afecta persoanele vârstnice, adulți, tineri, adolescenți și foarte rar, copiii.

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM!
Ești interesat de una din procedurile realizate în clinica noastră, însă nu ai timp să te documentezi pentru ce specializare să te programezi?Nu-i nimic: lasă-ne câteva informații despre tine și unul din consultanții noștri te va ghida spre ce ai nevoie.