Ecografie Timisoara

Dr. Badarau Mariana - medic specialist medicina interna 2

Dr. Mariana Bădărău

Medic specialist medicina interna

Ai nevoie de identificarea anumitor afecțiuni cu o precizie foarte clară?

Vei fi mămică și vrei să evaluezi procesul de dezvoltare al bebelușului tău?

Indiferent că ai nevoie de o ecografie abdominală, ecografie mamară sau ecografie a tiroidei, în Timișoara la Centrul Profilaxia îți oferim toate aceste servicii medicale.

Ce este o ecografie?

Ecografia este ca o hartă acustică care transpune cu ajutorul ultrasunetelor în imagini țesuturi sau părți moi ale organelor interne care urmează să fie examinate. Este o metodă simplă și sigură, și non invazivă iar diagnosticul se pune în baza ecografiei realizată de medicul specialist.  

Ecografia ajută la depistarea anumitor modificări care pot apărea în structura organelor, precum:

 • formațiunile  tumorale;
 • dislipidemiile;
 • diabetul zaharat;
 • boli inflamatorii.

Datele care se obțin în urma evaluării ecografice se corelează și cu examenul clinic și paraclinic, pentru a se putea identifica cu certitudine diagnosticul. 

Avantajele ecografiei ca metodă de screening:

 • Obținerea unui diagnostic pozitiv sau de excludere foarte rapid;
 • Nu este nocivă și există posibilitate de repetare;
 • Oferă planuri multiple de examinare a aceluiași organ;
 • Singura metodă eficace de screening prenatal. 

În cadrul clinicii Profilaxia din Timișoara efectuăm diverse tipuri de ecografii precum: ecografie generală, ecografie tiroidă, ecografie cardiacă, ecografie doppler vascular, ecografie mamară, ecografie părți  moi. 

Ecograful Samsung, multidisciplinar, permite efectuarea următoarelor tipuri de ecografii:

Ecografia abdominală

Ecografie pelvină

Ecografia tiroidei

Ecografia mamară

Ecografia doppler

Beneficii servicii Ecografie la  Profilaxia Timișoara:

 • Abordăm la nivel complex fiecare pacient. 
 • Te tratăm cu grijă și atenție;
 • Îți oferim și garantăm calitatea prestațiilor efectuate ;
 • Te respectăm și te tratăm cu o atitudine pozitivă de fiecare dată.
Ecografia abdominală

Permite evidențierea afecțiunilor hepatice localizate (tumori benigne sau maligne) sau difuze (steatoza, ciroza); a litiazei sau a inflamației colecistului; a unor afecțiuni ale pancreasului (pancreatita, tumori); a adenopatiilor sau leziunile splenice; a litiazei renale, a malformațiilor sau a tumorilor benigne sau maligne renale; prezența de lichid în cavitatea abdominală.

Ecografie pelvina

Permite explorarea vezicii urinare, uterului, ovarelor, prostatei, veziculelor seminale.

Ecografia tiroidei

Exploreaza dimensiunile, forma, conturul, densitatea, structura si vascularizatia glandei tiroide, a stucturilor invecinate precum regiunea laterocervicala si a ganglionilor limfatici cervicali; este utilizata pentru diagnosticul nodulilor tiroidieni benigni sau maligni, tiroiditelor etc.

Ecografia mamară

Este o metodă imagistică de investigare a sânilor cu ajutorul ultrasunetelor. Este destinată femeilor de orice vârstă. Este neinvazivă, nedureroasă, neiradiantă.

Ecografia doppler
 • Vasculară: se realizează atât pentru sistemul arterial periferic (ecografia doppler arterială), cât și pentru sistemul venos periferic ( ecografie doppler venoasă).
 • Arterială oferă informații despre starea arterelor și stabilește dacă există depuneri (plăci aterosclerotice şi/sau leziuni stenotice) la nivelul arterelor.
 • Venoasă poate furniza informaţii despre statusul sistemului venos, prezenţa trombozelor venoase, diagnosticarea insuficienţei venoase cronice.
PROGRAMEAZĂ-TE ACUM!
Ești interesat de una din procedurile realizate în clinica noastră, însă nu ai timp să te documentezi pentru ce specializare să te programezi?Nu-i nimic: lasă-ne câteva informații despre tine și unul din consultanții noștri te va ghida spre ce ai nevoie.