Rejuvenare Faciala cu Laser Co2

Doctor Gianina Varsendan

Medic specialist dermato-venerologie

Ce este Rejuvenarea faciala cu Laser CO2?

Reprezintă ultima tehnologie și cea mai eficientă în tratamentul leziunilor de îmbătrânire ale pielii fiind o procedură non-chirurgicală, care nu necesită anestezie locală, ușor de efectuat, fără riscuri, recuperarea fiind rapidă. 

Are ca și rezultat îmbunătățirea texturii și tonusului pielii, reducerea ridurilor fine și a tulburărilor de coloraţie (pete roşii sau maro). 

Clinica Profilaxia folosește unul dintre cele mai noi și performante lasere ablative – CO2 fracționat, Aphrodite Bison.

Indicații LASER: tratamente anti-aging și anti-rid, keratoză seboreică, pistrui, lentigo, redimensionarea (micșorarea) porilor, tonifierea și retexturarea tenului, probleme de  pigmentaţie, tratamentul cicatricilor după arsuri, acnee, varicelă, veruci vulgare, papiloame, condiloame acuminate (produse de papilloma virus), hiperplazia sebacee, siringoamele, angioame, angiofibroame, angiokeratoame,  anumiți nevi melanocitari (epidermici și dermici), molluscum pendulum, granulomul piogenic, alte formatiuni tumorale benigne, xantelasme (puncte de grăsime la nivelul feței).

Cum funcționează LASER-ul? 

Laserul CO2 este un laser chirurgical ce poate fi folosit ca bisturiu pentru cele mai fine operații, sau cu ajutorul unui scanner computerizat ce “fracționează” fascicolul luminos principal în micro fascicole, punctiforme, pe toată suprafața pielii, generând microleziuni profunde. Aceste microleziuni se vindecă foarte repede fiindcă au în jurul lor piele sănătoasă, iar efectul lor este nivelarea ridurilor fine, tonifierea pielii prin producție masivă de colagen și eliminarea leziunilor pigmentare ușoare până la severe. 

În regiunea pleoapelor, ridurile fine și excesul de piele la nivelul pleoapei inferioare sau superioare se atenuează enorm de mult, iar cel mai vizibil efect al acestui tratament este faptul ca tenul  devine mult mai tânăr și calitativ pentru o perioadă foarte lungă de timp. Efectele laserului CO2 fracționat se mențin pe o perioadă de minim 5 ani și la unii pacienți se constată și o îmbunătățire în timp a rezultatelor, ce se datorează remodelării colagenului chiar și la 2 ani după tratamentul inițial.

Studiile medicale arată că terapia cu laser fracționat rămâne o metodă de tratament extrem de prețuită în dermatologie, cu riscuri minime și rezultate uimitoare și de lungă durată. Perioada ideală pentru acest tip de tratament este toamna sau iarna, când zilele sunt scurte și razele soarelui nu au forță prea mare, astfel încât expunerea pacientului la soare post procedură, să fie minimală.

Ce trebuie făcut înainte de ședința de rejuvenare faciala cu LASER?

Pregătirea înseamnă doar folosirea unei creme anestezice, cu 30 minute înainte, iar după ședință, se aplică o mască.

Disconfortul care se va simți în timpul tratamentului este extrem de scurt, iar la finalul tratamentului zona va fi mai sensibilă timp de 30-60 de minute.

Ce trebuie făcut după o ședință de  rejuvenare facială cu LASER?

După intervenție, este necesară o perioadă de recuperare de aproximativ 7-10 zile, timp în care este importantă igiena locală cu soluții antiseptice și aplicarea de creme emoliente și cicatrizante, până la vindecarea completă a pielii. Se recomandă fotoprotecție pentru a evita apariția hiperpigmentărilor postinflamatorii.

Recuperarea în cazul laserului fracționat durează, în general, 2-10 zile, eritemul (roșeața) dispărând după 1-3 zile, iar micile cruste după 4-10 zile, variația de timp fiind în funcție de intensitatea parametrilor utilizați. De cele mai multe ori, se poate folosi machiaj din a doua sau a treia zi de la intervenție.

După o procedură de chirurgie laser (ablație), cicatrizarea durează între 5-14 zile, în funcție de dimensiunea și localizarea leziunii.

De câte ședințe LASER este nevoie?

În general, se recomandă:

  • puține riduri fine și pori deschiși pe o suprafață mică: 2 ședințe
  • număr mediu de riduri fine, pori mai mari, pete si ten neuniform: 3 ședințe
  • riduri fine numeroase, piele degradată, lipsita de tonicitate, cicatrici: 3-5 ședințe

Ședințele se recomandă la un interval de 3 săptămâni – 1 lună, iar efectul este cumulativ.

Care sunt prețurile rejuvenării faciale cu Laser la Profilaxia Timisoara?

Prețurile variază în funcție de suprafața tratată. De exemplu, o ședință de LASER la față costă 800 RON, dar dacă se achită toate cele 3 ședințe odată,  costul este de 1600 pentru toate.

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM!
Ești interesat de una din procedurile realizate în clinica noastră, însă nu ai timp să te documentezi pentru ce specializare să te programezi?Nu-i nimic: lasă-ne câteva informații despre tine și unul din consultanții noștri te va ghida spre ce ai nevoie.