Ecografia abdominală este una dintre cele mai utilizate metode de imagistică pentru diagnosticarea afecțiunilor de la nivelul organelor abdominale, datorită faptului că este o procedură rapidă, neinvazivă și nedureroasă. O astfel de investigație oferă medicului informații importante pentru stabilirea unui diagnostic și a unui tratatament adecvat. Pentru a se putea obține imagini cât mai clare… Citeste articol »
Blog medical
Citește în continuare: Dexametazona Ce este dexametazona? Dexametazona, un corticosteroid, este similar cu un hormon natural produs de glandele suprarenale. Este adesea folosit pentru Citeste articol » Melatonina (hormonul somnului): Rol și beneficii pentru organism Ce este melatonina? Melatonina este un hormon eliberat în principal de glanda pineală, noaptea și a fost asociată de mult… Citeste articol »
Partenerul de viață îți reproșează că sforăi? Dimineața te trezești obosit, iar peste zi te ia somnul? S-ar putea să suferi de sindrom de apnee în somn! Citește în continuare și află mai multe despre această afecțiune și la ce opțiuni de tratament poți apela. Ce este apneea în somn? Sursă foto: freepik Apneea în… Citeste articol »
Cearcănele sunt una dintre cele mai comune preocupări legate de aspectul fizic și afectează atât femeile, cât și bărbații. Acestea pot face ca fața să pară obosită și lipsită de vitalitate, chiar și atunci când te simți odihnit. Înțelegerea cauzelor și adoptarea unor metode eficiente de tratament te vor ajuta să scapi de cearcăne și… Citeste articol »
Ce este migrena? Migrena este o durere cu caracter pulsatil la nivelul capului, care poate dura de la ore la zile întregi. De obicei, durerea se resimte numai pe o parte. În plus, disconfortul este însoțit și de alte simptome precum: greață; vărsături; fotosensibilitate sau sensibilitate la zgomote. Migrena se confundă de cele mai multe… Citeste articol »
Ce este pancreatita? Pancreatita este o afecțiune gravă, caracterizată prin inflamarea pancreasului. Ea apare atunci când sucurile şi enzimele digestive atacă pancreasul (organ aflat în partea superioară și central-profundă a abdomenului, care produce enzime digestive (funcție exocrină) și insulină (funcție endocrină). Pancreatita este o boală care nu se tratează şi nu se vindecă, dar evoluează… Citeste articol »
Ce este boala Alzheimer? Boala Alzheimer este o afecțiune cerebrală caracterizata de formarea plăcilor anormale de peptide in țesutul cerebral care în timp provoacă un declin progresiv al abilităților de memorie, gândire, învățare și organizare. În cele din urmă, afectează capacitatea unei persoane de a desfășura activități zilnice de bază. Boala Alzheimer este cea mai… Citeste articol »
Ce este endometrioza? Endometrioza, este o problemă frecventă de sănătate la femei. Își ia numele de la cuvântul endometru, țesutul care căptușește în mod normal uterul. Endometrioza apare atunci când un țesut similar cu mucoasa uterului se dezvoltă în afara uterului și în alte zone ale corpului. Cel mai adesea, endometrioza se găsește la nivelul:… Citeste articol »
Ce este vitamina D? Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi care este implicată în multe funcții esențiale ale corpului. Corpul dumneavoastră are nevoie de această vitamină și pentru a construi și menține oasele sănătoase. Acest lucru se datorează faptului că corpul poate absorbi calciul, componenta principală a oaselor, numai atunci când este prezentă… Citeste articol »
Ce este ADHD? ADHD este una dintre cele mai frecvente tulburări de neurodezvoltare care apare în copilărie. De obicei, este diagnosticată pentru prima dată în copilărie și adesea durează până la vârsta adultă. Copiii cu ADHD pot avea dificultăți de a acorda atenție, de a controla comportamentele impulsive sau de a fi excesiv de activi.… Citeste articol »
Ce este melatonina? Melatonina este un hormon eliberat în principal de glanda pineală, noaptea și a fost asociată de mult timp cu controlul ciclului somn-veghe. Reglează ciclurile de noapte și zi sau ciclurile somn-veghe. Melatonina din suplimente este, de obicei, produsă într-un laborator. Cum funcționează ,,ceasul intern,, al corpului ? Un ritm circadian sau ciclu… Citeste articol »
Ce este dexametazona? Dexametazona, un corticosteroid, este similar cu un hormon natural produs de glandele suprarenale. Este adesea folosit pentru a înlocui această substanță chimică atunci când corpul dumneavoastră nu produce suficient din ea. Ameliorează inflamația (umflare, căldură, roșeață și durere). Când este indicată dexametazona? Dexametazona este utilizată pentru a trata anumite forme de artrită;… Citeste articol »